Vi som arbetar med den här bloggen är elever på Kvistbergsskolan. Vi går i 3:an och 4:an. Vår skola ligger i Sysslebäck, Värmland. Syftet med vår blogg är att locka andra barn i vår ålder till att börja läsa, därför boktipsar vi om de böcker vi läser.

I läroplanen står det att vi ska lära oss att använda modern teknik. Vi använder datorer som ett verktyg för kommunikation, skapande och lärande.  I ämnet svenska ska vi lära oss att formulera oss i tal och skrift. Vi ska dessutom läsa och analysera skönlitteratur. När vi jobbar med vår blogg tränar vi på allt detta.  Det är vi elever tillsammans med vår skolbibliotekarie som bestämmer vad bloggen ska innehålla.

Vårt blogginnehåll går under CC-licensen: Erkännande, inga bearbetningar och icke- kommersiell användning. Förutom att vi ritar egna bilder använder vi också bilder på bokomslag. Reglerna kring användning av bokomslagsbilder är krångliga. Vi vet att det är viktigt att det blir rätt och därför lägger vi ner en hel del tid på att ta reda på hur vi får använda dem. Vi läser informationen på förlagens hemsida eller mejlar/ ringer bokförlagen och fråga om lov innan vi använder deras bokomslagsbilder.

När vi är klara med bloggen hoppas vi att vi lärt oss mycket. Vi ska veta vilka regler som gäller när vi vill använda andras och egna bilder, vi ska kunna skriva en text till webben som är anpassad till mottagaren och vi ska lär oss att använda e-post och modern teknik. Förhoppningsvis är det mycket mer som vi kommer att lära oss och som vi kan ha nytta av i framtiden.